Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Прва завршена реконструкција

first reconstruction

Конечно топла зима

Семејството Богдановски е првото партнер семејство кое ја заврши реконструкцијата на својот дом со средства од Фондот за подобар дом. Откако ја поминаа минатата зима во студентски дом Дејан неговата сопруга, нивниот син и родителите на Дејан конечно можат да се вселат во нивната реновирана куќа во населбата Илинден.
Со заеднички труд семејството успеа да го смени подот и комплетно да ја опреми својата бања. Сега нивната куќа е подготвена да го пречека новиот член кој очекуваат да се роди во текот на следната година.news