Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Вклучете се

Global Village Програма

Подгответе се за животна авантура. Светот ве очекува. Придружете се на Global Village тимовите денес и започнете да го менувате светот.
Програмата Global Village (GV) на Habitat for Humanity International нуди кратки патувања кои им овозможуваат на волонтерите директно вклучување и работа на градбите. Заедно со локалните афилијации GV тимовите работат рамо до рамо со партнер семејствата и локалните волонтери за да изградат вистинска заедница на љубов, дом, семејство и надеж.

Волонтери

Лето во Македонија. Така одлучија волонтерите на Хабитат, ЏоЕлен Педерсон и Оливер Бугариски од Бареа колеџот од Кентаки, САД. Тие двајцата во Македонија пристигнаа кон крајот на мај и останаа до август.
При престојот во Скопје Оливер и ЏоЕлен најголемиот дел од своето време го поминаа со Хабитат - Македонија. Тие имаа можност да ги споделат првите успеси и предизвици на новата афилијација, активно помагајќи во работата на терен и во канцеларијата.