Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Хабитат ден 2006

Сите семејства заедно

Сите семејства на светот заслужуваат пристоен и достапен дом, беше пораката испратена од партнерските семејства, гостите и останатите поддржувачи на Хабитат Македонија, за време на Хабитат денот - сите семејства заедно, посебен настан одржан на 18-ти јуни на Скопскиот саем.

Внатрешноста на куќата беше влажна. Во текот на зимските периоди, моите деца беа болни. Газевме по земја, немавме под. Прозорците беа дотраени, немаше никаква изолација на ѕидовите. Со овој заем нашата куќа конечно стана пристојно место за живеење – рече гостиварецот Таџедин Сулаи, член на партнер семејството Сулаи кое на 18 јуни доби признание за најефективно искористен заем од програмата Фонд за подобар дом.

Семејството Сулаи е ромско семејство кое живее на периферијата на Гостивар. Таџедин со своето семејство и семејствата на своите браќа, вкупно 17 члена, живеат под еден покрив.

Овој настан, кој Хабитат Македонија го организираше за прв пат, овозможи партнер семејствата за момент да заборават на секојдневните грижи, и низ забава и дружење да се натпреваруваат и да освојат симболични награди.

- Планираме ваков настан да организираме секоја година, да го зголемиме бројот на учесници со зголемување на бројот на партнер семејства на Хабитат Македонија. Секако со цел да формираме една заедница која континуирано ќе ја потсетува јавноста дека секое семејство заслужува пристоен, удобен и топол дом – најави Дарко Булдиоски од Хабитат Македонија.