Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Презентација на Хабитат Македонија

Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија

Американската стопанска комора во Македонија (AmCham Macedonia) организираше божиќна забава на која го промовираше концептот за корпоративната општествена одговорност. Извршниот директор на "Комората", г-а Соња МкГурк, им посака добредојде на присутните со презентација за изминатите активности и постигнувања на комората и ги охрабри присутните да ги вклучат своите компании во општествени одговорни активности преку програмите на Хабитат Македонија.

На настанот присуствуваа голем број на членови на комората како и заменик шефот на мисијата на Американската амбасада во Македонија, г. Брајан Ц. Агелер, и директорот на мисијата на УСАИД во Македонија, г. Роберт Вурц.

Американстата стопанска комора во Македонија има цел да ги унапреди интересите на американските интернационални бизниси во Македонија и да ја промовира конкуретноста во земјата. Хабитат Македонија е една од четирите невладини организации, членки на Американската стопанска комора од 2010 година.


Галерија

Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија
Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија
Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија
Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија
Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија
Click
Американската стопанска комора во Македонија промовира корпоративна општествена одговорност преку Хабитат Македонија

Фотографија: Фил Лампрон