Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Волонтери

Волонтерски тим од Хенкел во Македонија

Безбеден дом за луѓето кои имаат потреба – ова е целта на програмата „Добредојдовте дома“ која ја започна Секторот на Хенкел за адезиви за потрошувачи, занаетчии и градежници во соработка со Habitat for Humanity. Преку соработката со Habitat for Humanity Хенкел придонесува кон подобрување на животот во локалните заедници.

Хенкел е германска компанија за хемиски производи и роба за широка потрошувачка со седиште во Диселдорф, Германија. Основана во 1876 година, таа денес е мултинационална компанија организирана во три деловни целини кои оперираат на глобално ниво: грижа за домот, грижа за убавината и технологии за адезиви.

Тимот на вработени во Хенкел една недела помагаше при изградбата на домови за семејства со ниски примања од градот Велес во Македонија. Тимот кој го сочинуваа 25 вработени од Германија и други земји од Европа допатува во Велес да работи со партнер-семејствата на Хабитат Македонија, а им се придружија и вработени во локалните канцеларии на Хенкел од Македонија, Косово и Србија.

Хабитат Македонија во јули 2017 година започна со изградба на шестата зграда од својата Програма за новоградби во Велес. Тимот на Хенкел вложи повеќе од 800 работни часови и помогна да се довршат темелите на новата зграда. Покрај волонтирањето, Хенкел донираше и градежни материјали од својата програма.


Click
Волонтерски тим од Хенкел во Македонија
Click
Волонтерски тим од Хенкел во Македонија
Click
Волонтерски тим од Хенкел во Македонија