Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

IN MEMORIAM

ЗголемиПочина Милард Фулер

По кратко и тешко боледување, на 3-ти февруари 2009-та година, во 74-тата година од животот почина Милард Фулер, основач на Habitat for Humanity International.

Фулер го водеше Хабитат цели 29 години, од основањето во 1976 година до 2005 година кога се оддели и го основаше Фулер центарот за домување.

„Милард Фулер беше сила што едноставната идеја ја претвори во интернационална организација која им помогна на повеќе од 300.000 семејства лошите животни услови да ги претворат во едноставни и пристојни живеалишта. Целото Хабитат семејство тагува за загубата на нашиот основач. Нашите молитви се со семејството на Фулер“ - рече Џонатан Рекфорд, извршен директор на Habitat for Humanity International.

Милард Фулер беше и плоден писател кој остави 10 книги зад себе. Има примено повеќе од 50 почесни дипломи и во 1996 година го доби Претседателскиот медал на слободата, најголема чест за еден Американец. Доделувајќи му го медалот тогашниот претседател на Соединетите американски држави Бил Клинтон изјави дека „Милард Фулер, сонот за сопствен дом го направи реалност во нашата земја и во светот“.

Покрај бројните награди, Фулер влезе во National Housing Hall of Fame ги ја доби наградите World Changer Award, Methodist Peace Award, Norman Vincent Peale Award, John W. Gardner Leadership Award, Marthin Luther King Jr. Humanitarian Award.