Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Признание

Прием за Џон Финерти кај претседателот Иванов

Image

Како признание за континуираната поддршка на Хабитат Македонија и неговите партнер-семејства со ниски приходи, Џон Финерти, извршниот директор на Хабитат од Источен и Централен Паско, Флорида, беше примен на 17 август 2010 од македонскиот претседател Ѓорге Иванов. Приемот беше одржан во летната претседателска резиденција во Охрид. На приемот присуствуваше и Зоран Костов, извршниот директор на Хабитат Македонија.

Водејќи четири пати тимови на меѓународни волонтери во Македонија, Џон Финерти не само што придонесува кон напорите на Хабитат Македонија да ги подобри условите за домување на сиромашните, туку исто така помага во локалната промоција на концептот на волонтерство, како што е развиен и применуван од Хабитат. Истовремено, неговата афилијација од Флорида е главен донатор на Хабитат Македонија преку процедурата која се нарекува “тајдинг“. Претседателот Иванов ја искористи приликата да му се заблагодари на Џон Финерти за неговата посветеност да помогне во искоренувањето на сиромашното домување во Македонија. Претседателот исто така истакна дека тој ја користи секоја прилика да ја демонстрира неговата поддршка на Хабитат Македонија, вклучувајќи и непосредно волонтирање при изградбата на новите домови на Хабитат во Велес.


 
Click
Прием за Џон Финерти кај претседателот Иванов
Click
Прием за Џон Финерти кај претседателот Иванов