Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Нов проект

Подобрување на домови за СОС Семејства

Хабитат Македонија воспостави партнерство со СОС Детско село Македонија со цел да се подобрат условите за домување во СОС Детското село во Скопје. Целта на проектот е значително подобрување на условите за домување преку реновирање на бањите во селото, намалување на трошоците за одржување за дванаесет семејни куќи и спроведување на едукативни работилници за рационална употреба на вода и електрична енергија.

СОС Детското село во Скопје е дом на дванаесет семејства кои живеат во исто толку куќи. Првото дете во селото пристигна во 2007 година на возраст од седум години. Денес детското село брои 76 деца на возраст од 3 до 15 години кои живеат со своите СОС мајки. Секоја од нив се грижи за најмногу седум деца кои доаѓаат од различни делови од земјата, различни националности и семејни приказни.

Проектот "Подобрување на домови за СОС Семејства" е прв од овој вид во светски рамки.


Галерија

Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства
Click
Подобрување на домови за СОС Семејства