Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Соработка

Винербергер и Хабитат Македонија заедно во Велес

Општината која е веќе домаќин на неколку програми и проекти на Хабитат Македонија прифати уште една иницијатива, овојпат од корпоративниот гигант Винернергер.

Повеќегодишната соработката меѓу Хабитат фор Хјуманити и Винербергер продолжува откако во декември 2020 година Хабитат Македонија му се придружи на најголемиот светски производител на цигли и лидер на пазарот на керамиди во Европа, со цел да се помогне реконструкцијата на основното училиште во Башино село, општина Велес.

На настанот со кој се одбележа донацијата на градежниот материјал присуствуваше градоначалникот на Велес Аце Коцевски, претставникот на Винербергер Владимир Златковски, како и претставниците на Хабитат Македонија Зоран Костов и Лилјана Алчева. Донираните керамиди се произведени во капацитетот Тондах во Виница. Покрај нов покрив, планирани се повеќе други интервенции во училиштето.

Во текот на настанот беше обелоденето дека слична донација ќе добијат и неколку други објекти во Велес, вклучувајќи ја зградата каде работи дневниот центар за поддршка на лица со церебрална парализа. Вкупната вредност на донираните материјали со тековната иницијатива треба да достигне 35.000 евра.

Винербергер е добро познат по својот модел на корпоративна општествена одговорност со кој дел од профитот се враќа на заедницата. Групацијата има 201 производен капацитет во 30 земји во светот.