Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Партнерство

ЗголемиПочесниот конзул на Македонија во Флорида – иницијатор на ново Хабитат партнерство

Новоформираната алијанса меѓу Хабитат – Македонија и Хабитат – Колиер Каунти беше еден од најзначајните моменти на свеченото отворање на Почесниот конзулат на Македонија во Нејплс, Флорида, на 8-ми февруари 2008.

Иницијатор за партнерството беше Лу Влашо, новоназначениот Почесен конзул на Македонија и долгогодишен поддржувач на Habitat for Humanity.

Зголеми

Договорот за партнерство, потпишан од страна на Зоран Костов, извршниот директор на Хабитат Македонија и Сем Дурсо, претседател на Хабитат – Колиер Каунти, беше поздравена од страна на голем број значајни јавни личности коишто присуствуваа на свеченото отворање на Конзулатот, меѓу кои беа и македонскиот министер за надворешни работи, Антонио Милошевски, македонскиот амбасадор во САД, Зоран Јолевски, претседателот на Генералното собрание на ООН, Срѓан Керим и градоначалникот на Нејплс, Бил Барнет.

Најновиот партнер на Хабитат – Македонија, со седиште во Нејплс, Флорида, е основан во април 1978, од кога е и посветен на елиминирањето на сиромашното домување во Колиер Каунти. Со изградбата на повеќе од 1000 куќи за време на триесетте години на неговото постоење, Хабитат – Колиер Каунти поставува стандарди кон кои се стреми секоја Хабитат афилијација.


Линк: Статија за настанот во Naples Daily News