Habitat for Humanity Macedonia
HFH International

HFH International
Хоризонти

Habitat for Humanity of Cass and Schuyler Counties, Inc.
Habitat for Humanity of Canada
Habitat for Humanity of Oakland County
Habitat for Humanity of Metro Denver
Payson Area Habitat for Humanity
Habitat for Humanity of East Pasco
Habitat for Humanity Greater Birmingham
Habitat for Humanity of Citrus County
Habitat for Humanity Central Arizona
Habitat for Humanity Madison and Clark Counties


Whirlpool
Whirlpool
 

Награда за нашата работа

Проект на Хабитат – Македонија избран меѓу трите најинвентивни проекти за развој во светот

Ни претставува особено задоволство да ве известиме дека тековната програма Фонд за подобар дом, која што има за цел да ја подобри состојбата на сиромашното домување во Македонија преку микрофинансиски партнерства, беше избрана меѓу трите најиновативни проекти за развој во светот, според оценувањето на Мрежата за глобален развој, партнер на Светска банка.

Трите финалисти беа избрани по поднесувањето на повеќе од 200 проекти од околу 100 држави.


Повеќе информации за процедурата ќе најдете на www.gdnet.org.


Претставници на трите најиновативни проекти беа поканети на деветата Конференција за глобален развој во јануари 2008 во Бризбејн, Австралија, на која присуствуваше тим од Хабитат – Македонија.